Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen
2014-03-30

Supervalåret 2014: rösta i maj och september

I år kan du göra din röst hörd vid två tillfällen: vid valet till Europaparlamentet den 25 maj och vid de allmänna valen 14 september. Här får du information om när och hur du kan rösta samt länkar till politiska partier.

Var fjärde år är det val till riksdag, kommunfullmäktige och landstingsfullmäktige - de så kallade allmänna valen. Var femte år är det val till Europaparlamentet. I år är ”Supervalår” då det under samma år är val till både Europaparlamentet och till de allmänna.

Valet till Europaparlamentet

Valet till Europaparlamentet är den 25 maj i år. Du kan antingen rösta i en vallokal på valdagen eller förtidsrösta 7-25 maj. I valet till Europaparlamentet väljer du vilka partier och kandidater som du vill ska sitta i Europaparlamentet.

Information om vilka som är röstberättigade, vallokaler, förtidsröstning, var du hittar information om de svenska partier som är representerade i Europaparlamentet, med mera finns på kommunens webbsida
2014 - supervalåret. Länk finns till höger.

De allmänna valen

De allmänna valen är den 14 september. Du kan antingen rösta i en vallokal på valdagen eller förtidsrösta 27 augusti-14 september. När du röstar i de allmänna valen röstar du på nationell, regional och lokal nivå vilket är riksdag, landstingsfullmäktige och kommunfullmäktige. I valen utser du som väljare de företrädare som ska representera dig i de beslutande församlingarna under den kommande mandatperioden.

Information om vilka som är röstberättigade, vallokaler, förtidsröstning, var du hittar information om de politiska partier som är representerade i riksdagen i dag, med mera finns på kommunens webbsida 2014 - supervalåret. Länk finns till höger.

Röstmottagare sökes
Till de båda valen behövs 150-160 röstmottagare som ska tjänstgöra under valdagen. Nynäshamns kommun har särskilt stort behov av reserver till båda valen.

Text: Åsa Ericsson

Tipsa någon om den här sidan via:

Sidan granskad 2016-04-18
Sidansvarig: Åsa Ericsson

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

twitterfrågeln i blått

Följ oss på Twitter @Nynashamnkommunlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Logotyp för RSS
Kommunens logotyp