2014-03-18

Lokalt vård och omsorgsprogram klart

Nu har Nynäshamns kommun satt punkt för arbetet med att formulera ett lokalt vård- och omsorgsprogram för personer med minnesproblem och demenssjukdomar. Programmet har formulerats utifrån Socialstyrelsens nationella riktlinjer för demensvård och tydliggör bland annat ansvaret mellan landstinget och kommunen.

Programmet har skrivits under av socialchefen i Nynäshamns kommun och verksamhetschefer för de lokala vårdcentralerna Legevisitten och Nynäsakuten.

Vård- och omsorgsprogrammet är uppdelat i två delar. Den första delen beskriver hälso- och sjukvård för personer med minnesproblem och demenssjukdomar. Den andra delen behandlar äldreomsorg för personer med demenssjukdomar och stöd till anhöriga.

Tydliggör ansvaret mellan kommun och landsting

Syftet med programmet är att beskriva hur hälso- och sjukvården och äldreomsorgen i Nynäshamn ska utformas för att den ska uppnå de krav och rekommendationer som gäller enligt lagar, föreskrifter, regionala styrdokument och nationella riktlinjer för vård och omsorg för personer vid demenssjukdom. Ett annat viktigt syfte med programmet är att det klarlägger ansvaret mellan landstinget och kommunen.

Du hittar det lokala vård- och omsorgsprogrammet i länken till höger på den här sidan.

Text: Marie Eriksson

Sidan granskad 2016-04-18