2014-03-12

Säkerhetsbroschyr dimper ner i brevlådan

De närmaste dagarna får en stor del av de boende i Nynäshamn en säkerhetsbroschyr hem i brevlådan. Den handlar om vad du som invånare ska göra om en olycka inträffar på företagen Nynas eller AGA.

Säkerhetsbroschyr

Både AGA och oljeraffinaderiet Nynas AB är så kallade Sevesoanläggningar. Det innebär bland annat att det finns en skyldighet att informera allmänheten om riskerna med verksamheterna, företagens säkerhetsarbete och vad allmänheten ska göra om en olycka inträffar.

Ger kunskap och trygghet

– Företagen jobbar mycket med säkerheten och sannolikheten att det ska inträffa en allvarlig olycka är liten. Meningen med broschyren är inte att skrämma upp invånarna, utan tvärt om. Vi vill sprida kunskap och trygghet. Spara gärna broschyren och bläddra i den då och då, säger Kenneth Kollberg, säkerhetsansvarig på Nynäshamns kommun.

Till hushåll i Nynäshamn

Broschyren delas ut till alla hushåll inom en radie av fyra kilometer från Nynas och AGA:s LNG-terminal.

Broschyren är framtagen av de båda företagen, Nynäshamns kommun och Södertörns brandförsvarsförbund.

Till höger under rubriken Dokument finns länk till broschyren.

Sidan granskad 2016-04-18

Nynäshamns kommun  ●  Stadshusplatsen 1  ●  149 81 Nynäshamn  ●  växel: 08-520 680 00  ●  fax: 08-520 140 08
e-post: kontaktcenter@nynashamn.se  ●  Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönsterJournummerOm webbplatsen ● RSS

kontaktcenter@nynashamn.se