2014-03-10

Ny webbsida om evakuering av förskolor

Nynäshamns kommun har en ny webbsida om situationen för Ankaret, Humlan och Midgårds förskolor. Där hittar du information om pågående evakueringar, paviljonger och vad kommunen gör i nuläget och på lång sikt.

Tanken med den nya webbsidan är att kunna uppdatera löpande med den senaste informationen så att alla får samma information samtidigt. Informationen kommer även att gå ut via brev till vårdnadshavare med barn på Ankarets, Humlans och Midgårds förskolor.

Brev till vårdnadshavare

Inkom kort kommer alla vårdnadshavare med barn på Ankaret, Humlans och Midgårds förskolor få ett brev med information om situationen för förskolorna. Med brevet bifogas även ”Frågor och svar” där Nynäshamns kommun sammanställt de frågor som kommit in, samt adressen till den nya webbsidan www.nynashamn.se/evakuering

Frågor och svar

På föräldramötet den 20 februari kom flera frågor upp om förskolorna. Dessa frågor är nu sammanställda och besvarade i ett dokument som kommer att uppdateras löpande på webbsidan.

Bakgrund

Hösten 2012 tvingades Ankarets förskola stänga på grund av fukt och mögel i fastigheten. Det beslutades att hela Ankarets förskola skulle evakueras och verksamheten flyttade till tillfälliga lokaler i Södra flygeln på Trehörningen. Under hösten 2013 så tog Nynäshamns kommun även tag i de hälsoproblem som funnits på Humlans förskola. Det beslutades att verksamheten skulle flytta till tillfälliga lokaler, så kallade paviljonger, på Estö IP. I väntan på dessa paviljonger blev läget akut och även Humlan evakuerades till Södra flygeln och en avdelning till Fjärdens förskola på Sandhamn.

Även på Midgårds förskola har personalen signalerat att de mått dåligt och kommunens fastighetsavdelning har därför påbörjat en utredning. Innan hela utredningen är klar går det inte att avgöra vilka åtgärder som kommer att vidtas.

Text: Anna Whitcombe och Jeanette Eliasson

Sidan granskad 2016-04-18