Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen
2014-03-07

Så används årets skattepengar

Årets budget är drygt 1,5 miljarder kronor. Pengarna används bland annat till högre lärarlöner, upprustade fastigheter och individuell bedömning inom äldreomsorgen.

Hundralapp

Siffrorna anger hur hundra kronor av skatteintäkterna fördelas.

Nynäshamns kommuns största intäkter är kommunalskatten på cirka 1 032 miljoner kronor och det generella statsbidraget på cirka 200 miljoner kronor. Kommunen får även in drygt 300 miljoner kronor i taxor, avgifter och övriga driftintäkter. Det innebär intäkter på totalt cirka 1,5 miljarder kronor.

Några av årets satsningar

Kommunstyrelsens ordförande Anna Ljungdell (S), lyfter fram flera områden i årets budget: lönesatsningar på lärare, högre kvalitet i förskolan, en ny boendeform inom äldreomsorgen samt ökad attraktivitet i det offentliga rummet.

– Vi prioriterar skolan och gör en lönesatsning på lärarna på alla nivåer. I Nynäshamn har vi effektiva skolor tack vare våra duktiga lärare. Det ska synas i lönekuvertet, säger Anna Ljungdell.

Förskolan får två miljoner kronor för att höja kvaliteten på verksamheten ytterligare. Exakt hur pengarna används bestämmer verksamheterna själva. Inom äldreomsorgen utvecklas en boendeform som ligger mellan det egna hemmet och det särskilda boendet. Kommunen satsar även på attraktiva gator och parker.

Expansiv kommun

I ett längre perspektiv ser Anna Ljungdell framför sig en kommun som växer - både befolkningsmässigt och med en bred flora av företagt och andra aktiviteter.

– Nynäshamn ska vara en öppen och demokratisk plats där var och en känner frihet att utvecklas utifrån sina egna förutsättningar. Fler ska delta i samhällsutvecklingen och känna sig hemma i vår kommun, säger Anna Ljungdell.

Mer information om vad skattepengarna går till finns under rubriken Dokument till höger.

Tipsa någon om den här sidan via:

Sidan granskad 2016-04-18
Sidansvarig: Åsa Ericsson

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

twitterfrågeln i blått

Följ oss på Twitter @Nynashamnkommunlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Logotyp för RSS
Kommunens logotyp