2014-01-30

Okända utger sig för att vara kommunanställda

Nynäshamns kommun vill varna för personer som säger att de är kommunanställda och att de ska byta dörrlås. Kommunen utför i dagarna inte den typen av arbeten och vill uppmärksamma särskilt dig som har hemtjänst att vara extra vaksam.

Vid ett flertal tillfällen har personer uppgett att de är från Nynäshamns kommun och att de ska byta ut brukares dörrlås. De vill även ha den boendes nyckel och personnummer.

"Släpp aldrig in okända"

Nynäshamns kommun vill göra särskilt dig som är äldre, som har hemtjänst och trygghetslarm, uppmärksam på att kommunen inte utför den typen av arbeten just nu och att du vare sig ska släppa in dem eller lämna några uppgifter.

– Det är viktigt att du aldrig släpper in någon som inte kan visa legitimation som styrker att de arbetar inom hemtjänsten. Min uppmaning är att du aldrig någonsin ska släppa in okända personer i ditt hem, säger Kenneth Kollberg, säkerhetsansvarig på Nynäshamns kommun.

Hemtjänstens personal och berörda chefer på Nynäshamns kommun har informerats om händelserna.

Om du har råkat ut för liknande händelse, kontakta då polisen på 114 14.

Om du har frågor kan du ringa Kenneth Kollberg, säkerhetsansvarig på Nynäshamns kommun, på telefonnummer 08-520 682 78.

Text: Åsa Ericsson och Marie Eriksson

Sidan granskad 2016-04-18