2014-01-17

Humlans förskola har flyttat på grund av brister i fastigheten

Den 20 januari 2014 flyttade Humlans förskola i Nynäshamn hela sin verksamhet till tillfälliga lokaler i Södra flygeln på Trehörningen och Fjärdens förskola på Sandhamn.

Anledningen till flytten är att Nynäshamns kommuns fastighetsavdelning har undersökt ventilationen i fastigheten och funnit allvarliga brister. Luftflödet i lokalerna är inte tillräckligt för det antal personer som idag vistas i lokalerna. Byggnaden har även fuktskador och viss förekomst av mögel har påträffats.

Planerad flytt blir tidigarelagd

Sedan bristerna blev kända så har kommunen planerat för en flytt av hela förskolans verksamhet till tillfälliga lokaler, så kallade paviljonger, på Estö idrottsplats. I väntan på att paviljongerna ska stå färdiga flyttas nu verksamheten till Södra flygeln och Fjärdens förskola.

— Situationen har blivit akut. Personalen har påtalat att de mår dåligt och vi är därför oroliga för barnen och har tagit beslutet att flytta nu på en gång, säger Karin Tuorda, förskolechef på Nynäshamns kommun.

Avdelningen Granen

Avdelning Granen kommer från och med måndag 20 januari att vara i förskolan Fjärden, Ankarvägen 2, Nynäshamn.

Avdelningarna Enen och Tallen

Avdelningarna Enen och Tallen kommer från och med måndag 20 januari att vara i förskolan Ankaret i Södra flygeln, Grevgatan 20, Nynäshamn.

Mer information om förskolans verksamhet lämnas av Christina Carlsson, avdelningschef. För frågor om fastigheten hänvisar vi till Jenny Berggren, fastighetförvaltare.

Text: Anna Whitcombe

Sidan granskad 2016-04-18