2014-01-16

Branden i Gröndalsskolans bibliotek

Sent onsdag kväll brann det i Gröndalsskolans bibliotek. Branden kunde begränsas till biblioteket där saneringsarbete pågår sedan natten mot torsdag. Skolan har varit öppen som vanligt sedan dess.

Räddningstjänsten fick larm om en brand  i Gröndalsskolans bibliotek 21.35 onsdag kväll. Räddningstjänsten var snabbt på plats och kunde släcka branden som begränsades till biblioteket.

Skolan har öppet som vanligt

Natten mot torsdag påbörjades luktsanering av biblioteket. Den tidiga starten av saneringen gjorde att skolan kunde öppna som vanligt torsdag morgon.

Natten mot torsdag påbörjade även polisen en teknisk undersökning som fortsatte under torsdagen.

– Brottsrubriceringen är mordbrand vilket kan låta väldigt allvarligt. Men det är en vanlig rubricering. I avvaktan på resultat av en teknisk undersökning rubricerar polisen normalt den här typen av bränder som mordbrand, säger Kent Andersson, närpolischef i Nynäshamn.

Information till föräldrar och elever

Eleverna fick under torsdagen information om händelsen av personal på Gröndalsskolan. Är du förälder och har frågor kan du kontakta ditt barns mentor eller Gröndalsskolans expedition på telefonnummer 08-520 736 00. Om du bedömer att ditt barn behöver stöd, kontakta även då barnets mentor.

Kontaktinformation medier

Om du är reporter och vill prata med representant på Nynäshamns kommun, ring Eva Lundin, avdelningchef för skola. Eva Lundins telefonnummer är
08-520 681 65.

Om du är reporter och vill ha detaljerad information om branden, ring polisens förundersökningsledare i Nynäshamn på telefon 114 14.

Tips till polisen

Om du har tips att lämna till polisen om branden på Gröndalsskolan, ring då telefonnummer 114 14.

Sidan granskad 2016-04-18