Förintelsens minnesdag 2014

Från den 25 - 30 januari har konstpoolen utställning. Manifestationen sker i Nynäshamns kyrka på minnesdagen den 27 januari och i biblioteket kan dy lyssna på författaren Lawen Mothadi.

Affisch om konstpoolens utställning under förintelsens minnesdag 2014

Klicka på bilden för att se affischen i större format

Konstpoolens vernissage lördag den 25 januari klockan 12.00

Invigningstal av Barn- och utbildningsnämndens ordförande, Liselott Vahermägi (S). Musik, sketcher och textläsning.

Konferecier är Petra Garnås, en av projektledarna i folkhälso- och demokratiprojektet "Alla Kan i Nynäshamn".

Utställningen är öppen 25 januari klockan 12.00–15.00. Den 27-30 januari är utställningen öppen klockan 12.00–18.00.

Förhoppningen är att vernissagen ”Visa att du bryr dig” ska väcka tankar och engagemang om viktiga samhällsfrågor. Du som vill är välkommen att berätta din historia eller ställa ut alster - med valfri uttrycksform - som anknyter till demokrati och människovärde och lyfter fram möten mellan människor, kulturer samt allas lika värde.

Affisch om förintelsens minnesdag 2014

Klicka på bilden för att se affischen i större format

Manifestation i Nynäshamns kyrka måndag den 27 januari klockan 19.00

Musik som framträdanden av:

• Nynäshamns Blåsarsymfoniker
  • Barnkören RockU
  • Musikteatern från Nynäs och
  • dansare från Ösmo barn som varvas med textläsning.

Årets tal hålls av Sveriges första kvinnliga biskop Caroline Krook, före detta biskop i Stockholms stift.

Bibliotekets författarafton på tisdag den 28 januari klockan 18.30

Lawen Mothadi, journalist och författare, har nyligen skrivit boken ”Den dag jag blir fri”, som handlar om författaren och aktivisten Katarina Taikon som kämpade för romska rättigheter.

Lawen Mothadi är 2013 års Sara Lidmanpristagare och hon har även skrivit en krönika i Dagens Nyheter om registreringen av romer som publicerades den 23 september 2013. Det gjorde hon med anledning av att det var exakt 70 år sedan svenska myndigheter genomförde något som kallas Zigenarinventeringen. Poliser gick då in i romska läger över hela landet för att kartlägga Sveriges romska befolkning. Ett barn som upptogs i registreringen hette Katarina Taikon. Hon var tio år, skulle fylla elva den sommaren och kallades av omgivningen för Katitzi.

Folkets Hus filmkväll torsdag den 30 januari klockan 19.00

Film: Folkets Hus återkommer med närmare besked