2014-01-02

Förintelsens minnesdag 2014

För elfte gången uppmärksammas Förintelsens minnesdag i Nynäshamn. I år blir det förutom sedvanliga arrangemangen i kyrkan måndagen den 27 januari, vernissage och workshop på Konstpoolen, författarafton på biblioteket och filmkväll på Folkets Hus.

Affisch inför Förintelsen minnesdag 2014

Klicka på bilden för att se den i större format

I nutid pågår konflikter där även människor kränks. Förintelsens minnesdag finns för att påminna oss alla om hur vi ska vara och hur vi bäst ska behandla vararanda.

Redan den 25 januari öppnar Konstpoolen vernissage. Den 27 januari är det manifestation i Nynäshamns kyrka och den 28 januari är det författarafton på biblioteket. Veckan avslutas den 30 januari med filmkväll i Folkets hus.

Läs mer om programmet under länkar här till höger.

För att skapa engagemang och lyfta viktiga samhällsfrågor på tema Människovärde och Demokrati är arrangemangen är ett resultat av ett samarbete mellan Nynäshamns kommun med Biblioteket, Kulturskolan samt med Nynäshamns församling, Folkets Hus, ABF, Konstpoolen och Radiokakan.

Med anledning av att det är valår kommer det även att finnas information tillgängligt om vilka som får rösta samt varför det är viktigt att rösta och när och var röstningen sker.

Se inspelad version av Liselott Vahermägis invigningstal Förintelens minnesdag 2013:

Sidan granskad 2016-04-18
Sidansvarig: Annie Skytt