Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen
2013-12-18

Upphandling av samordnad varudistribution

Åtta kommuner på Södertörn genomför nu en gemensam upphandling för projektet ”samordnad varudistribution”.  Genom det samlade greppet om varutransporterna räknar kommunerna med att kunna halvera utsläppen av koldioxid.

I början av 2013 togs beslutet att samarbeta kring varutransporter i kommunerna Huddinge, Botkyrka, Haninge, Nykvarn, Nynäshamn, Salem, Södertälje och Tyresö. Nu upphandlas de samordnade varudistributionerna för att få fram en logistikpartner och förfrågningsunderlaget är nu ute.

Avtal under våren

– Detta är ett unikt samarbete mellan åtta kommuner som vi är glada över att kunna sjösätta. Vi hoppas att vi får många intresserade och att kunna teckna avtal under våren 2014, säger Gunilla Eitrem, utvecklingsledare för Södertörnssamarbetet.

I dag får kommunernas förskolor, skolor, äldreboenden, kommunhus med mera ofta ta emot varuleveranser flera gånger per dag. Allt från livsmedel till kontorsmaterial och medicin levereras i olika bilar. När de gemensamma varutransporterna fungerar fullt ut kommer alla varor att transporteras till en logistikcentral.

Flera fördelar

– De gemensamma varutransporterna innebär färre fordon i anslutning till skolgårdar och förskolor där barn leker, personal slipper avbryta arbetet för att ta emot varor flera gånger om dagen och koldioxidutsläppen från transporter kommer att minska med 57 procent enligt en förstudie, säger Birgitta Elvås, kommunchef i Nynäshamn.

Tipsa någon om den här sidan via:

Sidan granskad 2016-04-18
Sidansvarig: Åsa Ericsson

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

twitterfrågeln i blått

Följ oss på Twitter @Nynashamnkommunlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Logotyp för RSS
Kommunens logotyp