2013-12-12

Fortsatta utredningar om Stockholm Norvik

Mark- och miljödomstolen har meddelat att de vill ha kompletterande underlag. Det innebär att utredningarna om godshamnen Stockholm Norvik fortsätter.

Stockholms hamnar, som ska bygga godshamnen Stockholm Norvik Hamn, väntar på att Mark- och miljödomstolen ska fastställa villkoren för hur hamnen ska byggas och drivas.

Nu har Mark- och miljödomstolen meddelat att de inte kan fastsälla villkoren innan de får ytterligare underlag om påverkan på havsmiljön från Länsstyrelsen i Västra Götaland. Underlagen ska vara Mark- och miljödomstolen tillhanda senast 7 februari 2014.

Därefter får flera parter möjlighet att yttra sig om underlaget. Efter det fastställer domstolen datum för slutförhandling.

Norvikområdet.

Stockholms hamnars visionsbild.

Sidan granskad 2016-04-18

Viss information sparas om ditt besök när du besöker den här webbplatsen.