2013-12-05

Humlans förskola flyttar verksamheten

Under februari månad 2014, kommer Humlans förskola i södra Nynäshamn att flytta sin verksamhet till paviljonger vid Estö Idrottsplats. Anledningen till flytten är att fastighetsavdelningen har efter genomförda undersökning uppmärksammat brister av ventilationen i fastigheten.

I Humlans förskola har det genomförts undersökningar av ventilationen som visar att det inte finns tillräckligt luftflöde för det antal personer som idag vistas i lokalerna.

Fastighetsavdelningen har även genomfört fördjupade mätningar och konstaterat att byggnaden har stora fuktskador i konstruktionen som innebär stora ingrepp i fastigheten. Även viss förekomst av mögel har påträffats.

— Vi måste tänka på barnens och personalens hälsa. Därför är det viktigt att verksamheten flyttas så fort som möjligt så att arbetet kan komma igång, säger Christel Bäckström, tillförordnad förvaltningschef på barn- och utbildningsförvaltningen.

Verksamheten flyttas

Kommunens fastighetsavdelning har tillsammans med barn- och utbildningsförvaltningen därför beslutat att flytta verksamheten till nya lokaler vid Estö idrottsplats i Nynäshamns kommun i februari månad 2014.

Informationsmöte

Har du frågor är du välkommen till förskolan tisdagen den 10 december
klockan 13-17, där du träffar Karin Tuorda, förskolechef och Christina Carlsson avdelningschef för förskola.

Text: Jeanette Eliasson

Sidan granskad 2016-04-18