2013-11-14

Oförändrad skatt nästa år

Kommunalskatten nästa år blir 19.83 kronor vilket innebär att skatten ligger kvar på samma nivå som i år. Det står klart sedan kommunfullmäktige i onsdags sa ja till den styrande koalitionens budgetförslag.

I övrigt säger budgeten bland annat att bidraget till barn- och utbildningsnämnden ligger på cirka 542 miljoner kronor, socialnämnden närmare 424 miljoner, miljö- och samhällsbyggnadsnämnden cirka 48 miljoner och kommunstyrelseförvaltningen närmare 121 miljoner kronor. Totalt ligger budgeten på drygt 1,2 miljarder kronor.

— Kommunens intäkter ökar med över 5,5 procent nästa år och vi kommer att satsa cirka 50 miljoner kronor på våra verksamheter. Vi var beredda att pröva en liten skattesänkning, mot bakgrund av detta, men då det inte finns ett parlamentariskt stöd för detta i kommunfullmäktige valde vi att lägga en budget med oförändrad skatt. Det är bra att det finns en bred politisk uppslutning kring skattenivån eftersom den sätter de yttre ramarna för vad vi kan göra gemensamt, säger kommunstyrelsens ordförande Anna Ljungdell (S).

Detaljerna finns i dokumentet Mål och budet som läggs på den här webbsidan under vecka 47.

Sidan granskad 2016-04-18

Nynäshamns kommun  ●  Stadshusplatsen 1  ●  149 81 Nynäshamn  ●  växel: 08-520 680 00  ●  fax: 08-520 140 08
e-post: kontaktcenter@nynashamn.se  ●  Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönsterJournummerOm webbplatsen ● RSS

kontaktcenter@nynashamn.se