2013-10-31

Vinnarna i Max legocup är korade

Torsdag eftermiddag korades vinnarna i Max legocup. Vinnaren i barnklassen är Vide Hallgren Palmgren och i vuxenklassen står Martin Staffanius som segrare.

Vinnaren Vide Hallgren Palmgren

Vinnaren Vide Hallgren Palmgren.

Nynäshamns kommuns kommunmästerkap i legobygge blev verklighet för tre år sedan. Det efter att då sjuårige Max Österberg skrivit ett handskrivet medborgarförslag om att en legotävling borde arrangeras i kommunen. Nynäshamns kommun sa ja och tävlingen har nu arrangeras tre år i rad.

Två klasser i år

I år byggdes tävlingen dessutom ut. Från att tidigare endast ha haft en klass för barn 4-13 år fick tävlingen nu även en klass för vuxna – helt enligt Max Österbergs önskemål.

Vinnaren i vuxenklassen Martin Staffanius.

Vuxenklassens vinnare Martin Staffanius.

Rekordmånga deltagare

I årets upplaga av Max legocup deltog rekordmånga. Barnklassen hade 32 tävlande och vuxenklassen 5. Totalt röstade närmare 250 personer och när rösterna var räknade stod det alltså klart att  sexåriga Vide Hallgren Palmgren knipit förstaplatsen med sitt bygge Big Ben.

– Jag brukar bygga lego varje dag, jag har nästan ett helt rum fullt med lego hemma. Jag har sett en film med Big Ben och då kom jag på att jag kunde bygga Big Ben. Den tog en dag för mig att bygga, säger Vide Hallgren Palmgren.

Vuxenklassen vanns av Martin Staffanius som byggde en tomte.

– Max idé att ha en legotävling är en kanonidé, och det är extra roligt att det nu också finns en vuxenklass. Jag brukar bygga tillsammans med mina barn. Det händer att dom lessnar före mig så att jag sitter ensam kvar och bygger, säger Martin Staffanius och skrattar.

Samtligare deltagare fick diplom och hederspris.

Max legocup i Nynäshamn är ett fyra dagar långt kommunmästerskap i legobygge. De tävlande kan bygga de två första dagarna, dag tre röstar kommunmedborgarna på bidragen och sista dagen är det prisutdelning.

Foto: Mattias Hansson/HGbild

Tävlingens grundare Max Österberg.

Tävlingens grundare, Max Österberg, var prisutdelare. Här tillsammans med Helen Amborn, Nynäshamns kommuns bibliotekschef, som håller i trådarna för tävlingen.

Sidan granskad 2016-04-18