2013-10-21

Unga föreslår hur droganvändningen ska minska

Nu på torsdag 24 oktober hålls en workshop om drogförebyggande arbete. Det är högstadieelever från kommunens skolor som tillsammans ska diskutera och komma med förslag på hur Nynäshamn ska bli en drogförebyggande kommun för unga.

– Att vara en drogförebyggande kommun för unga handlar om att arbeta hälsofrämjande och förebyggande, att skapa förutsättningar för goda levnadsvanor. Tanken med dagen är att eleverna ska ges möjlighet att komma med förslag på hur unga ska välja bort tobak, alkohol och narkotika, säger Nynäshamns kommuns koordinator Therese Ahl.

Diskussioner i skolorna

Under hösten har kommunens elever i årskurserna 6-9 diskuterat ungas användning av alkohol, narkotika och tobak. Sammanställningarna från diskussionerna är underlaget till torsdagens workshop där representanter från varje skola deltar.

Förslagen presenteras för politikerna

–Dagen ska mynna ut i konkreta förslag som ungdomsfullmäktige sedan presenterar för kommunens politiker, säger Therese Ahl.

Workshopen, som arrangeras av Nynäshamns ungdomsfullmäktige, ingår i Nynäshamns kommuns folkhälsoprojekt Projekt oberoende.

Sidan granskad 2016-04-18