2013-10-18

Trädgårdsavfall kan eldas till och med söndag

Till och med söndag 20 oktober är det tillåtet att elda trädgårdsavfall. Men det finns bestämmelser om vad du får elda och inte elda.

Enligt Nynäshamns kommuns föreskrifter får du i detaljplanelagda och andra tätbebyggda områden endast elda trädgårdsavfall under vissa veckor på året. Eldning är tillåten vecka 15 och 16 på våren samt vecka 41 och 42 på hösten med föregående veckoslut.

Kan störa grannarna

Anledningen är att många drabbas av olägenheter när grannar eldar sitt kanske blöta trädgårdsavfall. Särskilda eldningsveckor gör också att utsläppen av ohälsosamma ämnen som finns i röken begränsas.

Det här får du elda

Det som är tillåtet att elda är ris, kvistar och grenar. Det är dock inte tillåtet att elda löv, gräs och annat avfall som orsakar stora mängder rök.

Text: Annica Dehlin

Sidan granskad 2016-04-18