2013-10-02

Elever ställde Anna Ljungdell mot väggen

Vad gör du som politiker? Varför ville du bli politiker? Hur mycket tjänar du? Det var några av frågorna som Anna Ljungdell fick av eleverna i klass 2 A på Viaskolan när de i onsdags ställde kommunalrådet mot väggen.

Adem Bajramovic

Adem Bajramovic vill hellre bli fotbollsspelare än politiker.

På elevernas schema står frågor om samhället - vad som finns i ett samhälle och vad politikernas uppgifter är. För att komma närmare verkligheten kontaktade skolan helt sonika kommunalrådet för att eleverna direkt skulle få svar på sina frågor.

I onsdags träffade de 25 eleverna som alla går i klass 2 A på Viaskolan, kommunalrådet Anna Ljungdell som fick svara på en mängd frågor.

Vad verkar politikerna göra mest tycker du?

– Läsa, skriva, tänka och prata, säger Adem Bajramovic.

Ignasy Mixh, Olina Palmér och Ebba Löfgren poserar

Ignasy Mnich , till vänster vill bli politiker när han bli stor. Olina Palmér och Ebba Löfgren tycker det verkar vara mycket pappersarbete.

Vad svarade Anna på frågan om vad hon tjänar?

– Kommer inte ihåg men det var mycket. Men jag tycker inte det var för mycket, säger Adem Bajramovic.

En av frågorna var ”Är ditt jobb kul?”. Hur tycker ni att jobbet verkar?

Intressant och kul, men det verkar vara mycket papper, säger både Olina Palmér och Ebba Löfgren.

Olivia Håkans och Ebba Sjöstrand

Olivia Håkans vill inte jobba med politik, men tycker det skulle vara bra med ett barnparti.

Ignasy Mnich var tydlig med att han vill bli politiker.

– Då skulle jag bestämma för barn och ge dem bra lekplatser, säger han.

Olivia Håkans och Ebba Sjöstrand tycker också att Annas Ljungdells jobb verkar roligt.

– Det roligaste verkar vara att bestämma, men jag vill hellre bli rymdforskare säger Olivia Håkans.

– Det skulle vara bra med ett barnparti, säger Ebba Sjöstrand. Då kunde det bestämma att det skulle bli en klätterställning vid Kvantum.

Sidan granskad 2016-04-18