2013-10-01

Ännu en TV-inspelning i Nynäshamn

Många TV- och filmproduktionsbolag väljer Nynäshamn som inspelningsort. Senast i raden av inspelningar är en TV-serie som Sveriges television (SVT) nu lägger i Nynäshamn.

TV-inspelning.

Kocken Tareq Taylor under inspelningen av hans mat- och reseprogram i Nynäshamn.

Sommaren 2008 blev Nynäshamns kommun medlem i Filmregion Stockholm-Mälardalen eftersom kommunen anser att TV- och filmproduktioner har ett stort marknadsföringsvärde och är viktiga för näringslivet i kommunen.

Inspelningar i kommunen

Sedan dess har bland annat ett nätverk med polis, räddningstjänst och det lokala näringslivet bildats för att det ska vara enkelt att göra film i Nynäshamn. En statistlista har upprättats och ett filmseminarium med toppnamn inom filmens värld har arrangerats.

De senaste åren har också flera TV- och filmproduktioner valt Nynäshamn som inspelningsort. Ett axplock av senaste årens inspelningar är långfilmerna Juni och Bella och Real, TV-programmet Jul med Ernst, reklamfilm för Postkodlotteriet, en musikvideo och scener till flera serier på SVT.

Ny SVT-serie

Så sent som i september spelades ett avsnitt till den internationella mat- och reseserien ”Tareq Taylor´s Nordic cookery” in i Nynäshamn. Och nu väljer SVT att göra ännu en TV-inspelning i Nynäshamn. För mer information om den TV-serien klicka på länken ”Om SVT:s nya serie”.

Där finns även länk till kommunens webbsida ”Filma i Nynäshamn”, med mer information om kommunens filmsatsning.

Sidan granskad 2016-04-18