Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen
2013-09-24

Stort intresse för kommunens folkhälsoarbete

Intresset för Nynäshamns kommuns folkhälsoarbete är stort. Så sent som förra veckan  kom en tio man stark delegation från Dalarna som ville lära sig mer om Nynäshamns kommuns sätt att arbeta med folkhälsa.

I Nynäshamns kommun tillsätts varje år cirka åtta miljoner kronor till en folkhälsofond. Från folkhälsofonden kan sedan föreningar och kommunens politiska nämnder ansöka om pengar till arbeten och projekt som förbättrar folkhälsan.

Kommunen ofta anlitad

Och intresset för att ta del av Nynäshamns kommuns sätt att arbeta med folkhälsa är stort. Representanter från kommunen anlitas ofta som föreläsare och många vill göra studiebesök i Nynäshamn.

Tio folkhälsostrateger från Dalarna

Senast i fredags kom tio folkhälsostrateger från flera kommuner i Dalarna till Nynäshamn för att få inspiration till sitt eget folkhälsoarbete. På programmet stod bland annat information om några folkhälsoprojekt, däribland ”Hälsofrämjande skolutveckling i Sorunda”, ”Ungdomsteam”, ”ANDT – alkohol, narkotika, doping och tobak”, och”Kulturveckorna”.

"De var imponerade"

– De var imponerade av Nynäshamns kommuns arbete samt det engagemang och vilja som finns i de olika projekten. De förstod att de särskilt avsatta medlen för folkhälsoarbetet är en viktig del för att kunna utveckla folkhälsan genom nämnder, företag och ideella organisationer. I större delen av landets kommuner finns inte de särskilt avsatta utvecklingspengarna vilket innebär att få verksamheter vågar prova nya metoder som gagnar folkhälsan, säger Nynäshamns kommuns folkhälsosamordnare Catherine Forsberg.

Mer information om Nynäshamns kommuns folkhälsoarbete finns på kommunens webbsida Folkhälsa. Länk finns till höger.

Text: Åsa Ericsson

Folkhälsostrateger från Dalarna.

Vecka 39 besökte tio folkhälsostrateger från Dalarna Nynäshamn.

Tipsa någon om den här sidan via:

Sidan granskad 2016-04-18
Sidansvarig: Åsa Ericsson

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

twitterfrågeln i blått

Följ oss på Twitter @Nynashamnkommunlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Logotyp för RSS
Kommunens logotyp