2013-09-20

Besök av utbildningsdepartementet

Utbildningsdepartementet har i dagarna besökt Nnäshamns kommun. Anledningen till det två dagar långa besöket var intresset för den övergripande skolutvecklingen i Nynäshamns kommun och gymnasie- och vuxenutbildningsfrågor.

Gruppbild på personer från kommunen och utbildningsdepartementet.

På agendan 18-19 september fanns allt från studiebesök på Nynäshamns gymnasium och Nynäshamns kompetenscentrum (NKC) till information om skolutvecklingen. Barn- och utbildningsnämndens ordförande Liselott Vahermägi (S) berättade även om de satsningar Nynäshamns kommun gör på skolan samt om den folkhälsofond som kommunen tillsätter pengar till varje år.

— Syftet med folkhälsofonden är att skapa möjligheter att utveckla idéer som kan göra skillnad. Nynäshamn har genom sina aktiva folkhälsoinsatser, särskild undervisningstid i svenska och matematik, språksatsning, lovskolor, gratis läxhjälp i anslutning till skoldagen, kompetensutveckling av lärare med mera styrt resurserna dit vi, utifrån forskning och annan kunskap, bedömt att de gör störst verkan. Skolsatsningarna har i allra högsta grad bidragit till att Nynäshamn har en positiv resultatutveckling jämfört med riket där resultaten sjunker, sa Liselott Vahermägi.

Barn- och utbildningsförvaltningens representanter Birgitta Dahlin, förvaltningschef, Eva Lundin, avdelningschef skola och Mats Nilsson, utredare, informerade också om hur Nynäshamns barn- och utbildningsförvaltning driver skolutveckling och tankar om vilka ställningstaganden som ligger bakom att förvaltningen är organiserad som den är.

Text: Lena Hentschel och Jeanette Eliasson

Sidan granskad 2016-04-18