Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen
2013-09-18

Händelserik helg i Nynäshamn

Kommande helg blir händelserik i Nynäshamn. Centrum utformas enligt invånarnas önskemål, matmarknaden Nynäs skördefest arrangeras och kocken Tareq Taylor spelar in ett avsnitt till en mat- och reseserie som når ut till cirka 80 miljoner hushåll i världen.

– Det känns spännande med så många händelser samtidigt. Det är roligt att få visa att Nynäshamn är en levande stad även under andra tider än högsommaren. Evenemangen är bra, nu håller vi tummarna för fint väder och mycket folk, säger Nina Munters, turistbyråföreståndare på Nynäshamns turistbyrå.

Centrum omvandlas enligt invånarnas önskemål

Lördag 21 september utformas delar av centrum enligt invånarnas önskemål i enkäten ”Inred stadens vardagsrum”. I enkäten har alla invånare haft möjlighet att svara frågor om hur de vill att centrum ska utformas. På lördag blir det gågator, torghandel, loppis, pingis, innebandy, läshörna, rithörna, modellbygge med mera. Helt enligt invånarnas önskemål.

Inspelning av mat- och reseprogram

Dagarna 19-22 september spelar kocken Tareq Taylor in ett avsnitt i TV-serien ”Tareq Taylor Nordic cookery”.  Ett mat- och reseprogram som når ut till cirka 80 miljoner hushåll i 114 länder i Europa, Asien och Afrika. I avsnittet från Nynäshamn lyfts den lokala maten från kommunen fram. Fisk, Sorundakorv, delikatesser från Rökeriet i gästhamnen, lokala produkter såsom choklad, honung, kryddor, ägg, öl och Sorundatårta är ett axplock av de ingredienser Tareq Taylor har till sitt förfogande.

Matmarknaden Nynäs skördefest

Lördag och söndag 21-22 september arrangeras Nynäs skördefest. En lokal matbazaar som arrangeras för första gången. Besökare och Tareq Taylor har då möjlighet att botanisera bland lokala små producenter som gör mängder med mat.

Text: Åsa Ericsson

Tipsa någon om den här sidan via:

Sidan granskad 2016-04-18
Sidansvarig: Åsa Ericsson

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

twitterfrågeln i blått

Följ oss på Twitter @Nynashamnkommunlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Logotyp för RSS
Kommunens logotyp