2013-09-10

Mat från Nynäshamn visas i internationell TV

Det är i serien ”Tareq Taylor´s Nordic cookery” - som når ut till cirka 80 miljoner hushåll i 114 länder i Europa, Asien och Afrika - som den lokala maten från Nynäshamn lyfts fram. Programmet spelas in 19-22 september under pågående Nynäs Skördefest.

Tareq Taylor lagar mat.

Tareq Taylor. Foto: Luckyday.

Fisk, Sorundakorv, delikatesser från Rökeriet i gästhamnen, lokala produkter såsom choklad, honung, kryddor, ägg, öl och Sorundatårta. Det är ett axplock av de ingredienser kocken Tareq Taylor har till sitt förfogande när han lagar mat i Nynäshamn till den internationella TV-serien.

Visas i BBC och Fox international

– Nynäshamn med sitt havsfiske, bra produkter och sin skärgård kommer att kännas unikt och rent för den internationella publiken. Det här är ett mat- och reseprogram som bygger på att turister ska kunna uppleva det jag upplever. Programmet är inte iscensatt och arrangerat utan jag reser runt och hittar unika lokala produkter där odlarna tagit hänsyn till djur och natur. När jag är i Nynäshamn kommer jag att skörda, plocka och smaka på det regionen har att erbjuda, så exakt vad jag kommer att tillaga får vi se när jag kommer dit, säger Tareq Taylor.

Det färdiga avsnittet kommer sedan att visas i bland annat BBC och Fox international som visas i TV-tablåer världen över.

Samtidigt som nya matbazaaren Nynäs skördefest

Inspelningen är samtidigt som Nynäs skördefest – en lokal matbazaar som arrangeras för första gången helgen 21-22 september. Tareq Taylor har då möjlighet att botanisera bland lokala små producenter som bland annat producerar egen sylt, saft, grönsaker och inte minst – fångar sin egen fisk.

Mat till Nobelfestligheterna

– Nu lyfts Nynäshamn fram som den matdestination den är. Vi har många företag som vågar satsa på kvalité och småskalighet, vilket är rätt ovanligt i dag. Tre av de lokala företagen har faktiskt levererat mat och dryck till Nobelfestligheterna, så vi har all anledning att vara stolt över det som produceras i kommunen, säger Nina Munters, turistbyråföreståndare Nynäshamns turistbyrå.

Sidan granskad 2016-04-18

Viss information sparas om ditt besök när du besöker den här webbplatsen.