2013-08-28

Arbetet med väg 225 snabbas upp

Ett stort steg har tagits för att väg 225 mellan Nynäshamn och Södertälje ska bli säkrare. I dagarna har Trafikverket påbörjat en studie som ska ge svar på vilka åtgärder som behöver vidtas för att vägen ska bli säkrare.

– Väg 225 är otroligt viktig för nynäshamnarna och andra som färdas till och från kommunen. Därför är Nynäshamns kommun fantastiskt glada att Trafikverket genomför studien och påbörjar åtgärdsarbetet så snabbt, säger kommunstyrelsens ordförande i Nynäshamn Anna Ljungdell (S).

Påtryckningar under flera år

Dagligen passerar både personbilar och tung trafik längs väg 225. Vägen är olycksdrabbad och Nynäshamns kommun har under många år påtalat att vägen behöver bli säkrare. Nu har alltså Trafikverket startat en så kallad åtgärdsvalsstudie för att undersöka vilka åtgärder som bör vidtas för att 225:an ska bli säkrare.

– Det kan exempelvis handla om förbättringar av korsningar, att delar av vägen breddas, bättre hållplatser, gång- och cykelvägar, etcetera. Men vilka åtgärderna blir får vi veta redan i februari när studien ska vara klar, säger Anna Ljungdell.

Workshops under hösten

Under hösten ska två workshops hållas där bland annat företag, organisationer och intresserföreningar bjuds in. Teman blir "Förstå situationen" samt "Finna lösningar".

Åtgärder redan om ett år

Trafikverkets plan är att åtgärdsvalsstudien ska vara klar sista februari 2014 och att arbetet med åtgärderna kommer igång hösten 2014.

– Sedan 2010 har vi fyrfilig motorväg mellan Nynäshamn och Stockholm och sedan 2011 går det direkttåg sträckan Nynäshamn-Stockholm-Bålsta. När 225:an blir säkrare faller ytterligare en pusselbit på plats för ännu bättre kommunikationer till och från Nynäshamn, säger Anna Ljungdell.

Väg 225.

Sidan granskad 2016-04-18