2013-08-21

Centrum utformas som du vill i september

Med start vecka 34 kan du svara på enkäten ”Inred stadens vardagsrum”. Lördagen den 21 september utformas delar av Nynäshamns centrum som nynäshamnarna önkskar. Loppmarknad, pingisbord, sittgrupper, konst, med mera kan då bli verklighet på gator och torg.

Fredstorget.

Planen är att Fredstorget blir en av platserna som utformas enligt invånarnas önskemål 21-22 september.

– Den här helgen bygger vi upp en levande stad anpassad för människor – mindre för bilar. Genom att utforma ytor med aktiviteter och avkoppling visar vi väldigt tydligt hur centrum skulle kunna användas. Dessutom blir det ett ypperligt tillfälle att prata med medborgarna om hur de vill att staden ska utvecklas. Vi kommer kanske också att provocera på olika sätt för att få medborgarna att tänka till lite extra om hur stadens rum kan användas, säger Nynäshamns kommuns översiktsplanerare Heli Rosendahl.

Enkäten besvaras med ny app

Lördag den 21 september omvandlas alltså delar av centrum till en plats med mängder av aktiviteter – allt enligt invånarnas önskemål i enkäten som offentliggjordes under tisdagen. Enkätfrågorna besvaras i en dialogapp som nås via mobiltelefoner, läsplattor och kommunens webbplats. Frågorna handlar bland annat om vilken del av centrum som ska bli gågata och vad centrum ska fyllas med.

Underlag till fördjupade översiktsplanen

Svaren kommer även att bli ett viktigt underlag i arbetet med den så kallade Fördjupningen av översiktsplanen. Den innehåller visioner och strategier för hur hela staden Nynäshamns ska utvecklas.

– Nynäshamns kommun är angelägen om att få svar på hur invånarna vill att Nynäshamn ska utvecklas och med dagens teknik blir det enkelt att engagera sig. I september får vi ett första och tydligt smakprov på hur nynäshamnarna vill utforma staden, säger kommunstyrelsens ordförande Anna Ljungdell (S).

Sidan granskad 2016-04-18