2013-08-06

Skärgårdsdag med skärgårdsting

Den 31 augusti arrangeras Skärgårdsdagen i Nynäshamn. På programmet står underhållning, marknadsförsäljning och Skärgårdstinget där skärgårdsborna själva har bestämt vilka ämnen som ska diskuteras. Även seglingstävlingen Hyundai cup går av stapeln samma dag.

Den årligen återkommande Skärgårdsdagen, som arrangeras av kommunerna Nynäshamn och Haninge, brukar locka cirka 8 000 besökare.

Skärgårdstinget

På Skärgårdstinget debatterar politiker från Nynäshamn och Haninge aktuella skärgårdsfrågor. Skärgårdstinget innehåller paneldebatt, frågestund och nytt för i år – rundabordssamtal där besökarna går runt och träffar politiker och tjänstemän från de båda kommunerna. Nytt för i år är även att skärgårdsborna själva har röstat fram vilka tre ämnen som ska debatteras. Huvudtemat är ”Går det att bo i skärgården” och de tre huvudämnena blir besöksnäring, infrastruktur  samt miljö- och strandskydd.

Aktiviteter

Det blir musikunderhållning och dansuppvisning, fartygsbesök, uppvisning av Sjöräddningssällskapet, mängder med marknadsstånd, med mera.

Seglingstävling

Samma dag arrangerar Nynäshamns segelsällskap seglingstävlingen Hyundai cup där start och mål är i Fiskehamnen. Nynäshamns segelsällskap är arrangör. Länk till deras webbplats finns till höger.

Tid och plats för Skärgårdsdagen

Dag: Lördag 31 augusti.
Tid: Klockan 10-16.
Plats: Fiskehamnen i Nynäshamn.

Program och mer information hittar du på Nynäshamns kommuns besökswebb. Länk finns till höger.

Föreningens dag

Lördag 31 augusti arrangeras även Föreningens dag där föreningar visar upp sina verksamheter och där besökarna har möjlighet att prova mängder med aktiviteter. Länk till mer information finns till höger.

Skärgårdsdagen

Sidan granskad 2016-04-18