2013-08-06

Mängder med aktiviteter på Föreningens dag

Lördagen den 31 augusti 2013 arrangeras Föreningens dag i Svandammsparken i Nynäshamn. Här får du som besökare möjlighet att prova på mängder av aktiviteter samtidigt som föreningarna får chans att visa upp sin verksamhet och värva nya medlemmar.

Barn spelar fotboll.

Foto: Bildarkivet.

Dag: lördag 31 augusti
Tid: klockan 10-16
Plats: Svandammsparken i Nynäshamn

Cirka 42 föreningar kommer att finnas på plats. Parken har delats in i tre olika områden: norra, västra och södra.

Norra området

Området kommer att domineras av olika idrotter. Där kommer också Villaägarna att finnas tillsammans med polis och räddningstjänst. Pensionärernas riksorganisation (PRO) kommer att bedriva aktiviteter på boulebanan och finns där tillsammans med samarbetspartnern Svenska kommunalpensionärers lokalavdelning.

Västra området

I området som förbinder Norra med Södra sidan finns föreningar som till största delen bedriver information.

Södra området

Södra området innehåller i huvudsak två stora aktivitetsytor: en där Friskis & Svettis och Sorunda handboll samsas om utrymmet och en där fritidsledarna och Amerikansk fotboll delar på utrymmet. Här kommer också att finnas ytterligare några prova-på-aktiviteter som exempelvis bordtennis. Här kommer också Nynäshamns kommuns husvagn ”Fritid på rull” att finnas uppställd. Den kommer att vara en central punkt för personal från kultur- och fritid under dagen.

Skärgårdsdag med skärgårdsting

Lördagen den 31 augusti arrangeras också Skärgårdsdagen i Nynäshamn. Det blir musikunderhållning och dansuppvisning, fartygsbesök, uppvisning av Sjöräddningssällskapet, mängder med marknadsstånd, med mera.

Text: Jeanette Eliasson

Sidan granskad 2016-04-18