2013-08-06

Kontrollera vattnet innan du badar

Brandförsvaret uppmanar dig som badar att kontrollera vattnet innan du dyker eller hoppar i. Det med anledning av att det vid några tillfällen har påträffats främmande föremål i vattnet på badplatser i länet.

Hopp från brygga

Foto: Bildarkivet.

På badplatser i bland annat Täby och Haninge har det under sommaren hittats föremål i vattnet som varit en fara för de som badat. Därför uppmanar brandförsvaret dig som badar att kontrollera vattnet innan du dyker eller hoppar i vattnet.

"Betrakta vatten som "okända"

I ett mejl till länets kommuner skriver brandförsvaret:
”Brandförsvaret vill uppmana alla att vara extra uppmärksamma och betrakta alla vatten som ”okända”. Det vill säga att innan man dyker bör man kontrollera att vattnet är fritt”.

Kontaktuppgifter

Om du hittar farliga föremål i vattnet vid badplatser i Nynäshamns kommun, kontakta då polisen på telefonnummer 114 14 och Nynäshamns kommuns kultur- och fritidschef Christer Dahl på telefonnummer 08-520 681 87.

Sidan granskad 2016-04-18

Nynäshamns kommun  ●  Stadshusplatsen 1  ●  149 81 Nynäshamn  ●  växel: 08-520 680 00  ●  fax: 08-520 140 08
e-post: kontaktcenter@nynashamn.se  ●  Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönsterJournummerOm webbplatsen ● RSS

kontaktcenter@nynashamn.se