2013-08-06

Besök familjefesten Rumbadagarna i helgen

Familjefesten Rumbadagarna 9-11 augusti bjuder bland annat på uppträdanden med stjärnskottet Tiffany Kronlöf, artisten Marco Rios, loppmarknad och en aktivitetspark.

Barn hoppar studsmatta

Rumdagarna 2012.

För andra året i rad arrangeras Rumbadagarna i området Backlura i Nynäshamn. I år hålls evenemanget helgen 9-11 augusti.

– Syftet med Rumbadagarna är att skapa och erbjuda naturliga mötesplatser och aktiviteter för de boende i Backlura. Samtidigt som vi naturligtvis varmt välkomnar alla kommuninvånare till detta fantastiska mångkulturella område i Nynäshamn. Även om Rumbadagarna är en evenemangshelg så är förhoppningen att många aktiviteter och mötesplatser blir bestående och tillgängliga året runt, säger Petra Garnås, projektledare Nynäshamns kommun.

Fredag

Lokala förmågor från Backlura underhåller. På kvällen uppträder stjärnskottet Tiffany Kronlöf som har uppmärksammats stort bland annat för låten Så jävla PK.

Klockan 15-18 är aktivitetsparken för barn och ungdomar öppen. Där finns aktiviteter såsom studsmatta, rutschbana – så kallad waterslide, ansiktsmålning, med mera.

Lördag

Under dagen blir det bland annat tipspromenad, korvgrillning, så kallad speakers corner där du gör din röst hört samt loppmarknaden ”Backlura-loppis” klockan 10-18. På kvällen uppträder artisten Marco Rios som har gjort flera musikprogram på både TV och i radio.

Aktivitetsparken är öppen klockan 10-18.

Aktivitetsparken är öppen klockan 10-15 och Backlura-loppis klockan 10-15.

Plats

Alla aktiviteter är på och intill fotbollsplanen Rumbaplanen i Backlura i Nynäshamn.

Kontaktperson

Om du har frågor, vill uppträda eller vill sälja något på Backlura-loppisen – kontakta då projektledare Petra Garnås. Mejla till petra.garnas@nynashamn.se eller ring 073-731 60 51.

Rumbadagarna är ett samarbete mellan Nynäshamns kommun och Nynäshamnsbostäder.

Ungomar målar under Rumbadagarna 2012.

Barn och ungdomar som målar vid Rumbadagarna 2012.

Sidan granskad 2016-04-18