2013-07-17

Eldningsförbud i Nynäshamn

Det är extremt torrt i markerna och därför har räddningstjänsten återigen utfärdat eldningsförbud i Nynäshamn och övriga länet. Eldningsförbudet gäller tills vidare.

Att grilla på den egna tomten eller att grilla med kol eller briketter på en iordningställd grillplats i parken eller skogsdungen är dock tillåtet så länge du är försiktig och har tillgång till vatten att släcka med. Vi grillning är det du som grillar som ansvarar för att det blir ordentligt släckt, skriver Södertörns brandförsvarsförbund på sin webbplats.

Exempel på iordningställd grillplats är:

• Eldstad i betong.
  • Eldstad av murade tegelstenar.

En engångsgrill eller medhavd grill är inte en iordningställd grillplats.

Eldningsförbundet grundar sig på SMHI:s brandriskprognos.

Information om aktuell brandriskprognos
Ring Södertörns brandförsvarsförbund på nummer 08-721 23 26.

Källa: Södertörns brandförsvarsförbund.

Sidan granskad 2016-04-18

Nynäshamns kommun  ●  Stadshusplatsen 1  ●  149 81 Nynäshamn  ●  växel: 08-520 680 00  ●  fax: 08-520 140 08
e-post: kontaktcenter@nynashamn.se  ●  Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönsterJournummerOm webbplatsen ● RSS