2013-06-05

Kom och prata om Nynäshamns stads framtid

Den 12-14 juni finns Nynäshamns kommuns översiktsplanerare, trafikplanerare, landskapsarkitekt, kommunarkitekt och näringslivssamordnare ute på stan för att diskutera utvecklingen av Nynäshamns stad med dig.

Följande tre platser besöks:

• Telegrafen, onsdag den 12 juni klockan 12-17
  • ICA Kvantum, torsdag den 13 juni klockan 12-17
  • Alkärrsplan, fredag den 14 juni klockan 12-17.

Den som vet bäst är du

Nynäshamns kommun vill gärna veta vad som är viktigt för dig som bor och verkar i staden. Det är du som rör dig här som är expert på hur områdena fungerar. Dela med dig av dina kunskaper, tankar och idéer. Kommunen är i ett tidigt skede med en ny plan och ännu finns inga förslag att ta ställning till så kom redan nu och berätta hur du vill att staden ska utvecklas så ska kommunen ta hänsyn till det när stadens framtid planeras.

Den mest attraktiva kommunen i Stockholm​ 2030

Nynäshamn utvecklas i snabb takt. Kommunen siktar på att vara den mest attraktiva kommunen, i en av Europas mest attraktiva storstadsregioner Stockholm, år 2030. Utvecklingen av Nynäshamns stad är viktig för att nå dit.

Över 2 000 nya bostäder och en hel del nya verksamheter i form av arbetsplatser, handel och service ska byggas i staden till dess.

Nynäshamns kommun arbetar därför med att ta fram en ny plan som i stora drag ska beskriva hur Nynäshamns stad ska utvecklas. Kommunen funderar nu över en rad frågor som rör stadens framtid:

• Var ska nya bostäder lokaliseras?
  • Hur ska våra offentliga platser som gator, torg och parker att användas?
  • Hur kan vi förbättra våra befintliga platser så att de blir ännu mer attraktiva?

Den 12-14 juni har du alltså chansen att ställa frågor eller lämna synpunkter om stadsbyggnadsfrågor som rör Nynäshamns stad. Kom gärna förbi.

Text: Anna Whitcombe

Sidan granskad 2016-04-19