2013-06-03

Sorundafestivalen arrangeras i veckan

Förra årets publiksuccé Sorundafestivalen arrangeras denna vecka. Dagarna 5-8 juni är det konsert med The Poodles, ungdomsfestival med DJ Miss Lopez, karnevalståg, ponnyridning, nationaldagsfirande, med mera.

Sorundafestivalen
DJ MKiss Lopez

DJ Miss Lopez spelade onsdag.

Sorundafestivalen arrangerades första gången sommaren 2012. Festivalen, som lockade en stor publik, är nu tillbaka.

Ungdomsfestival och nationaldagsfirande

Liksom förra året är programmet späckat. Onsdag kväll 5 juni blir det ungdomsfestival med DJ Miss Lopez. Nationaldagen 6 juni bjuder bland annat på karnevalståg, prova-på-zumba, ridning på världens största hästar – Shirehästar. På kvällen blir det allsång med gästartister i festivaltältet.

Konsert med The Poodles

Fredag 7 juni blir det bland annat konsert med The Poodles. Förband är Bockarna Bruce som spelar Bruce Springsteen-låtar. Lördag 8 juni bjuds besökarna på teater med Polhemsteatern, en nostalgitripp med nynäshamnsbandet Isterband. Kvällen avslutas med dans till bandet Champ.

"Räknar med minst lika mycket folk i år"

– Festivalen var otroligt lyckad i fjol. Med det fullmatade program föreningen har satt ihop denna gång räknar vi med minst lika stor publiktillströmning i år, säger arrangemangets samordnare Yvonne Westling-Dahl.

Förra året var Nynäshamns kommun huvudarrangör. I år sköts arrangemanget av Föreningen Sorundafestivalen med stöd från Nynäshamns kommun.

Alla evenemang utom dansen till Champ är gratis. Festivalområdet är mellan Spångbro och kyrkan i Sorunda.

Mental issues.

Mental Issues spelade onsdag kväll.

Sidan granskad 2016-04-19