Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen
2013-06-03

Retroaktiv avgifskontroll inom barnomsorgen

Nynäshamns kommun kommer under september till och med december 2013, att genomföra en retroaktiv avgiftskontroll av de familjer som hade kommunal barnomsorg under 2011. De inkomstuppgifter familjerna lämnat kommer att jämföras med taxerade årsinkomster hos Skatteverket.

Barn som ligger på en gräsmatta

Det är första gången barn- och utbildningsförvaltningen i Nynäshamn genomför en retroaktiv avgiftskontroll. Syftet med kontrollen är att följa upp att rätt barnomsorgsavgift fakturerats enligt den taxa som gäller. Det är också en trygghetsfråga för dig som förälder att du bara betalar efter din verkliga inkomst.

I anslutning till avgiftskontrollen görs också en kontroll av familjeförhållande (personer med gemensamt hushåll), då detta utgör underlag för barnomsorgsavgift. Kontrollen kommer att fortsättningsvis att genomföras
varje år.

Om du har betalat för mycket eller för lite

Du som förälder har ansvar för att meddela rätt inkomst och familjeförhållande, så att barnomsorgsavgiften blir rätt. Visar det sig att den inlämnade inkomstuppgiften för 2011 har varit högre eller lägre än den faktiska inkomsten innebär det att Nynäshamns kommun i efterhand fakturerar eller betalar tillbaka barnomsorgsavgift.

Mer detaljerad information och kontaktuppgifter kommer under september att publiceras på nynashamn.se, samt finnas tillgänglig på förskolor och fritidshem.

Text: Jeanette Eliasson

Tipsa någon om den här sidan via:

Sidan granskad 2016-04-19
Sidansvarig: Jeanette Eliasson

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

twitterfrågeln i blått

Följ oss på Twitter @Nynashamnkommunlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Logotyp för RSS
Kommunens logotyp