2013-06-03

Olympic Day är tillbaka

Under Jubileumsregattan 2012 i Nynäshamn arrangerades Olympic Day i Svandammsparken.  Lördagen den 15 juni, får ungdomarna i Nynäshamn återigen chansen att uppleva OS på hemmaplan med prova-på-aktiviteter som bland annat boule, golf och kanot. Totalt medverkar 11 lokala idrottsföreningar.

Olympic Day är en inspirationsdag då barn och ungdomar får chansen att prova på idrotter tillsammans med lokala idrottsföreningar. Det kommer även att vara två olympier på plats för att bidra med inspiration och väcka den olympiska drömmen: Markus Oscarsson, olympisk guldmedaljör i kanot 2004, samt Anna Laurell, boxare med bland annat två VM-guld.

Markus Oscarsson, olympisk guldmedaljör i kanot

Markus Oscarsson. Foto: SOK.

Anna Laurell, VM-guld i boxning

Anna Laurell. Foto: SOK.

Hästhoppning

Datum, tid och plats:

Lördag 15 juni, klockan 10-16
Plats: Svandammsparken i Nynäshamn

Alla är välkomna!

Alla aktiviteter är gratis

Alla Olympic Day-aktiviteterna som är i Svandammsparken i evenemangsområdet, är gratis. Syftet med Olympic Day är att ortens föreningar och barn och ungdomar ges möjlighet att hitta varandra. Tanken är även att inspirera, få barn och ungdomar att våga utmana sig själva och sprida de olympiska värderingarna. Idrotter som kommer att finnas med i Nynäshamn är bågskytte, cykel, fotboll, golf, ishockey, kampsport, kanot, ridning, segling och skytte.

Medverkande föreningar är:

• Bujinkan Bushin Dojo
  • Kajuta Boule
  • Nynäshamns Bågskytte
  • Nynäshamns Golfklubb
  • Nynäshamns Ridklubb
  • Nynäshamns Segelsällskap, kanotsektio
  • Nynäshamns Segelsällskap, jollesektion
  • NIF-fotboll
  • Nynäs IF – Hockey
  • Ösmo Cykelklubb
  • Ösmo Skytteförening

Bakgrund

Olympic Day genomförs av lokala arrangörer på initiativ av Sveriges Olympiska Kommitté (SOK) tillsammans med Samsung, Arla, MTG/ Viasat, Nordea och GB Glace. Den allra första Olympic Day hölls i Forshaga 2009. Olympic Day är en del av en dröm – en olympisk framtidssatsning.

Text: Jeanette Eliasson
Foto startsidan: Sveriges Olympiska Kommitté (SOK).

Sidan granskad 2016-04-19
Sidansvarig: Jeanette Eliasson