2013-06-03

Fjärilarnas dag - guidad tur lördag 15 juni

Följ med på guidad vandring runt natur- och kulturstigen i Stora Vika kalkbrott lördagen den 15 juni.

Lördag den 15 juni anordnas för sjunde året i rad Fjärilarnas dag i Stora Vika. Fjärilsexperten Göran Palmqvist och kommunantikvarie Maria Landin guidar dig runt natur- och kulturstigen som löper runt kalkstensbrottet.

Fjärilsvandringen är gratis och du behöver inte anmäla dig i förväg. Ta gärna med dig fika då det blir en fikapaus längs vägen.

Samling

Vi samlas klockan 11.00 vid fjärilsstigens början (infarten till gamla cementfabriken). Vandringen tar cirka tre timmar. Parkering finns längre ned på gatan, vid kontorsbyggnaden.

Vandring på egen hand

Om du hellre vill gå på egen hand så går det också bra. Stigen har skyltar som berättar om traktens rika fjärilsfauna och andra naturvärden samt områdets historia.

Text: Anna Whitcombe

Man som fotograferar fjäril.

Göran Palmqvist fotar en sällsynt fjäril som trivs i Stora Vikas kalkbrott.

Sidan granskad 2016-04-19
Sidansvarig: Anna Whitcombe