Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen
2013-05-29

Nytt bostadsområde i Segersäng

Segersäng får ett helt nytt bostadsområde. Planen är att 175-200 hus ska byggas väster om pendeltågsstationen. Husen byggs på delar av den mark som Nynäshamns kommun nyligen köpte av Stockholms stad.

– Nynäshamns kommun köpte marken för att ha större inflytande över utvecklingen i väldigt intressanta lägen som Segersäng och Landfjärden och vi är redan framme vid ett första avtal. Uppgörelsen med byggföretaget Småa om att bygga hus i Segersäng är den första överenskommelsen där området förädlas, nu går vi vidare och planerar för resten. Det är onekligen ett viktigt och spännande arbete, säger kommunstyrelsens ordförande Anna Ljungdell (S).

Småa ska utveckla 70 hektar

Det var i mars i år som Nynäshamns kommun köpte 2 440 hektar mark av Stockholms stad. Anledningen till att Nynäshamns kommun köpte marken som ligger i kommunen, var alltså för att bättre kunna styra över utvecklingen av kommunen.

Nu har en uppgörelse gjorts med Småa om att byggföretaget ska utveckla 70 hektar. Försäljningssumman ligger på cirka 42 miljoner kronor och byggstart av husen är beräknad till år 2015 eller 2016. Avtalet mellan Nynäshamns kommun och Småa behandlas i kommunstyrelsen den 19 juni.

Överens om villkoren

– Vi är överens med Småa om villkoren och jag har goda förhoppningar om att kommunstyrelsen ställer sig bakom avtalet med tanke på vilken positiv utveckling detta medför för Segersäng, säger Anna Ljungdell.

– När ramavtalet är godkänt börjar kommunen detaljplaneringen av området, förbereder markförsäljningen samt fortsätter diskutera hur projektet ska genomföras. Det är viktigt att det blir ett vackert och trivsamt område så i det slutliga avtalet kommer kommunen därför att bestämma bland annat hur hus och utomhusmiljöer ska se ut, säger mark- och exploateringschef Antonio Ameijenda.

Länkar till kommunens tidigare nyhet om markköpet samt sidan Aktuella utvecklingsprojekt hittar du till höger.

Text: Åsa Ericsson

Tipsa någon om den här sidan via:

Sidan granskad 2016-04-19
Sidansvarig: Åsa Ericsson

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

twitterfrågeln i blått

Följ oss på Twitter @Nynashamnkommunlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Logotyp för RSS
Kommunens logotyp