2013-05-28

Fest för kommunens nya svenska medborgare

Torsdag 6 juni anordnar Nynäshamns kommun en välkomstfest för nya svenska medborgare i Nynäshamn. På morgonen samma dag är alla nya svenska medborgare även inbjudna att delta vid en flaggceremoni utanför Riksdagshuset i Stockholm.

Nynäshamns kommun välkomnar nya svenska medborgare med kaffe, läsk och tårta på nationaldagen den 6 juni. Några av kommunens politiker deltar också i firandet. De är kommunfullmäktiges ordförande Tommy Söderblom (S), förste vice ordförande Marianne Jonsson (M) samt andre vice ordförande Tore Åkerbäck (S).

158 nya svenska medborgare

Nynäshamns kommun fick förra året 158 nya svenska medborgare. 86 av dem har tackat ja till nationaldagsfirandet i Folkets hus.

– Jag har nog aldrig varit med om att välkomna så många nya svenska medborgare till Nynäshamn. Det känns jätteroligt att så många har hörsammat inbjudan, säger kommunfullmäktiges ordförande Tommy Söderblom (S).

Plats: Folkets hus, Stadshusplatsen 3 i Nynäshamn.
Tid: Klockan 14.

Flaggceremoni vid Sveriges riksdag

Även Sveriges riksdag uppmärksammar dem som blivit nya svenska medborgare under 2012. De är inbjudna till en flaggceremoni klockan 7.50 på morgonen den 6 juni. Ceremonin är på gräsplanen utanför Riksdagshuset i centrala Stockholm. Talman Per Westerberg håller tal, artisten Sofia Berntsson sjunger och Marinens musikkår spelar.

Sidan granskad 2016-04-19

Viss information sparas om ditt besök när du besöker den här webbplatsen.