2013-05-23

Ny film om Stockholm Norvik hamn

Nu finns en ny film om godshamnen Stockholm Norvik. Filmen visar bland annat på vilket sätt hamnen är nödvändig i den växande Stockholmsregionen.

Det är Stockholms hamnar som har tagit fram filmen där kommunstyrelsens ordförande Anna Ljungdell (S) och Stockholms hamnars projektchef Magnus Sjöberg medverkar.

Animering av hamnområdet

I filmen, som visar en animering av hamnområdet, kan tittaren följa lastning och lossning på nära håll.

– Eftersom det dröjer ett tag till innan vi kan börja bygga Stockholm Norvik är det viktigt att levandegöra projektet med kommunikation, och film är ett utmärkt medium att använda, säger Stockholms hamnars kommunikatör Ann Sofie Bäck.

Varför dröjer det ett tag till innan hamnen kan börja byggas?– Mark- och miljödomstolen måste fastställa villkoren för bland annat buller och muddring samt tippning av muddermassor innan vi kan bygga hamnen. Domstolen har meddelat att förhandlingen kommer att hållas i oktober. Med beslutade villkor planerar vi för byggstart under 2014, säger Ann Sofie Bäck.

Länk till filmen, som är 4 minuter och 30 sekunder, ligger till höger.

Till höger finns även länk till sidan Frågor och svar. Där finns frågor och svar både om Stockholm Norvik hamn och Norvik logistik- och företagspark.

Visionsbilder Norvik

Bild: Stockholms hamnar.

Sidan granskad 2016-04-19

Viss information sparas om ditt besök när du besöker den här webbplatsen.