2013-05-19

Alhagens våtmark firar 15 år

1993 invigdes den första anlagda våtmarken i Sverige och fem år senare 1998, stod Alhagens våtmark klar. För att fira detta och 20-årsjubileet av spillvattenvåtmarker i Sverige hålls en stor konferens i Nynäshamn den 22-24 maj.

Vad har vi lärt oss om våtmarkernas funktion, reningskapacitet och skötselbehov under dessa 20 år? Hur kan vi bygga våtmarker för framtida behov? Vad kan vi lära av andra länder och vad kan de lära av oss? Dessa är några av de frågor som kommer att tas upp och diskuteras under konferensen.

Den 22-24 maj firas 20-årsjubileet genom en konferens med föreläsare och deltagare från Sverige men även internationella gäster från bland annat Holland och Irland. Konferensen är förlagd till Nynäshamn och i programmet ingår ett besök till våtmark Alhagen som firar 15 år samma år.

Konferensen riktar sig till både praktiker och forskare och alla andra som är intresserade av våtmarker för vattenrening. Se inbjudan till höger.

Arrangörer är Nynäshamns kommun och WRS Uppsala AB i samarbete med Oxelö Energi samt Linköpings Universitet och Högskolan i Halmstad.

Flygfoto, Alhagens våtmark.

Flygfoto över Alhagens våtmark.

Text: Anna Whitcombe

Sidan granskad 2016-04-19