Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen
2013-05-16

Nytt system ger tillfälliga fördröjningar

Socialförvaltningen har bytt system för bland annat handläggning och utbetalning av socialbidrag (ekonomiskt bistånd). Ny teknik har införts och delvis nya rutiner för handläggning. När det nya systemet är intrimmat är det meningen att handläggningen ska bli effektivare, säkrare och framför allt mer rättssäker.

– Tyvärr har det inledningsvis gjort att tiden för handläggning av vissa ärenden har tagit för lång tid. En del personer har olyckligtvis behövt vänta på att få sina pengar, säger Marianne Lundin Lagestam, tillförordnad enhetschef på Arbete och försörjning.

­– Vi räknar med att inkörningsperioden sannolikt påverkar utbetalningar och handläggningstider även under maj och juni.

Samma system på hela socialförvaltningen

Individ- och familjeomsorgen har varit först ut med införandet av det nya systemet. Men alla socialförvaltningens verksamheter ska såsmåningom in i samma system. De största vinsterna med införandet av det nya systemet är att alla verksamheter kommer att använda samma system. Handläggningen och hanteringen av dokumentation och akter kommer att bli mer rättssäker och rollfördelningen mellan myndighetsutövare och utförare blir tydligare.

Tipsa någon om den här sidan via:

Sidan granskad 2016-04-19
Sidansvarig: Åsa Ericsson

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

twitterfrågeln i blått

Följ oss på Twitter @Nynashamnkommunlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Logotyp för RSS
Kommunens logotyp