2013-05-14

Kryssningssäsongen har startat

Tisdag morgon anlände sommarens första kryssningsfartyg. Nynäshamn gästas av totalt 18 kryssningsfartyg, med allt från några hundra passagerar till flera tusen.

Kryssningsfartyg

Kryssningsfartyget Empress.

Tidigt tisdag morgon anlände kryssningsfartyget Empress med drygt 1 200 passagerare från främst Spanien ombord. Många åkte vidare till Stockholm men en del valde att stanna i Nynäshamn under det nio timmar långa stoppet.

"Jättechans att visa upp Nynäshamn"

– Det här är en jättechans att visa upp Nynäshamn för internationella besökare, att visa vår fina skärgårdsidyll som kontrast till många storstäder som de besöker. Det är roligt att kunna erbjuda bra aktiviteter och shopping samtidigt som vi hoppas att de blir nyfikna och vill se mer så de kommer tillbaka, säger turistbyråföreståndare Nina Munters.

Färsk kryssningsguide till besökarna

Vid alla ankomster möter personal från Nynäshamns turistbyrå upp, bland annat med en helt färsk kryssningsguide med tips på vad gästerna kan se och göra i Nynäshamn. Tipsen handlar om allt från en guidad segwaytur, högfartsguidning i skärgården med ribbåt och sightseeingtur med”hop-on hop-off-buss” till spa, besök på nostalgimuseét och svensk matupplevelse kombinerat med folkdans.

– Det är roligt att så många aktörer i Nynäshamn har satsat på att ta fram aktiviteter för kryssningspassagerarna och andra besökare, säger Nina Munters.

Nynäshamn gästas av totalt 18 kryssningsfartyg mellan 14 maj och 29 oktober. Fartygen, som stannar en dag, kommer med passagerare från främst Spanien men även USA, Storbritannien, Tyskland, Kanada med mera.

Till höger finns länk till den nya kryssningsguiden.

Sidan granskad 2016-04-19

Viss information sparas om ditt besök när du besöker den här webbplatsen.