2013-05-07

Välkommen till fritidsmässan Minfritid.nu

Fritidsmässan Minfritid.nu 2011 blev en succè med 4 000 besökare. Dagarna 17-18 maj är det återigen dags för alla er barn, ungdomar och vuxna med funktionsnedsättning att besöka Sveriges största mässa i sitt slag.

Välkommen till två aktiva dagar i Björkängshallen i Huddinge. Under dessa dagar har du möjlighet att prova på mänger med aktivieter. På stora scenen hittar du bland annat artister som Dogge Doggelito, Mary N´diaye och dansbandet Scotts.

Thomas Fogdö

På plats finns även invigningstalare Thomas Fogdö som pratar om sina erfarenheter.

100 aktörer är på plats

Mässan Minfritid.nu är ett regionalt samarbete vars syfte är att förmedla fritidsaktiviteter till personer med funktionsnedsättning. Mässan är ett samarbete mellan Botkyrka, Haninge, Huddinge, Nacka, Nynäshamn, Salem och Tyresö kommuner samt Stockholms läns landstings Habilitering och Hälsa. Totalt finns 100 olika aktörer på plats i mässområdet.

— Ledordet för mässan är direkt fritid, och det innebär att mässan ska kunna erbjuda fritidsaktiviteter utan omvägar. Begreppet ska genomsyra mässans innehåll genom att erbjuda besökare möjligheter att prova på så många aktiviteter som möjligt, ett scenprogram som är kopplat till fritidsbegreppet, utställare som anstränger sig att ge deltagarna en så inspirerande upplevelse som möjligt samt föreläsare som delar med sig av fritidens betydelse, säger Monika Lundstedt, fritidskonsulent.

Plats: Björkängshallen, Sjövägen 23 i Huddinge.
Datum: 17-18 maj 2013
Tid: klockan 10 till 15