2013-05-07

Renoveringen av ishallen har påbörjats

Efter snart 30 år är det nu dags att renovera ishallen Folkets hall i Nynäshamn. Under renoveringsperioden är ishallen stängd och öppnas igen preliminärt under vecka 32.

Renoveringen av ishallen Folkets Hall i Nynäshamn pågår sedan slutet av vecka 18. Nynäs Bygg och Takservice, som utför arbetet, började med att avlägsna sargen.

Renoveringen beräknas vara klar och ny is lagd till vecka 32, då bland annat ishockeyklubbens kommande säsong är tänkt att starta.

Förbättringar

De åtgärder som kommer att vidtas är att avlägsna betongplattan som isen vilar på och ersätta den med en ny. Utöver detta kommer renoveringen även att inbegripa vissa brandsäkerhetsåtgärder, bulleråtgärder och förbättrade dräneringsförutsättningar. Under renoveringen är hela ishallen stängd för alla utom idrottsplatsens personal och för de som arbetar med bygget.

— Renoveringen är nödvändig då den underliggande betongplattan lutar så pass mycket att det skiljer cirka 18 centimeter mellan plattans högsta och lägsta kant. Något som inte bara fördyrar elkostnaderna i hallen utan också när som helst kan medföra att hela anläggningen måste stängas på grund av att till exempel underliggande rör skadas så att det inte längre går att framställa is, säger Christer Dahl, kultur- och fritidschef.

Kontaktpersoner för byggprojektet är:

Pär Åkesson, projektledare Nynäshamns kommun
Telefonnummer: 08-520 683 66