2013-05-03

SRV erbjuder villaägare nya lösningar för sopsortering

Inom kort lanserar SRV återvinning AB två nya lösningar för sortering av hushållsavfall, Sorterahemma och Matavfallsinsamling.

Tjänsterna som redan finns i Huddinge, Botkyrka och Haninge lanseras nu även i Nynäshamn. Under vecka 20 kommer alla villahushåll i Nynäshamns kommun att få en broschyr och valblankett hem i brevlådan.

Kärl för att sortera hushållsavfall hemma.

Sorterahemma

Med Sorterahemma sorterar du allt hushållsavfall direkt på din egen tomt i två kärl med behållare för matavfall, förpackningar, tidningar, glas, lampor och småbatterier. Kärlen hämtas sedan av sopbilen. Du behöver alltså inte förvara kladdiga eller skrymmande förpackningar inomhus eller i din bil.

Matavfallsinsamling

Du lägger ditt matavfall i en speciell papperspåse som du förvarar i köket och sedan slänger i ett separat kärl för matavfall. Kärlet hämtas av sopbilen och matavfallet tas omhand och blir biogas och biogödsel.

Radhus och flerbostadshus står på tur

Under 2014 kommer dess tjänsterna att erbjudas boende i radhus och under 2015 även boende i flerbostadshus.​ Fritidshus kommer inte att kunna nyttja tjänsterna.

Text: Anna Whitcombe

Sidan granskad 2016-04-19