2013-04-30

Invigning av utställning om mytomspunnet skepp

Den 6 maj öppnar en mindre fotoutställning om skeppet Resande mannen som upptäcktes utanför Nynäshamn i maj förra året. I samband med utställningen hålls en vernissage där du bland annat får träffa dykarna som upptäckte vraket.

Förra året hittades kronskeppet Resande mannen som sjönk i Stockholms skärgård år 1660 vid sin resa mot Polen. Fyndet har uppmärksammats stort både i nationella och internationella medier.

Nu öppnar Nynäshamns kommun en utställning med bilder på skeppet. En vernissage hålls i samband med invigningen av utställningen. På plats är kommunantikvarie Maria Landin som ansvarar för utställningen, de dykare som hittade vraket samt forskare från Södertörns högskola. Forskarna presenterar en färsk rapport som innehåller detaljer om det mytomspunna skeppet.

– Det är både spännande och lite sorgligt att vraket nu hittats. Spännande för att det som hittills kunnat ses på botten överträffar alla förväntningar, och sorgligt för alla som fantiserat, letat och drömt om att vara den som hittar vraket, säger Maria Landin, kommunantikvarie på Nynäshamns kommun.

– Det är roligt att Nynäshamns kommun är med i det fortsatta arbetet med vraket, hur det nu kommer att utveckla sig, säger Maria Landin.

Tid och plats för vernissagen

Datum och tid: Måndag 6 maj klockan 18-20

Plats: Nynäshamn turistbyrå i gästhamnen.

Kommunalrådet Daniel Adborn inviger utställningen. Alla är välkomna!

Till höger finns en länk till författaren Lasse Rabenius webbsida som innehåller en hel del information om Resande man.

Sidan granskad 2016-05-03