2013-04-29

Nynäshamn medlem i Klimatkommunerna

Nynäshamns kommun är nu medlem i Klimatkommunernas förening. Medlemskapet innebär att Nynäshamns kommun stärker samarbetet med övriga kommuner som är framstående inom miljö- och klimatarbetet.

— Vi kommer att få ta del av goda idéer, verktyg och konkreta exempel som kan användas här, samtidigt som vi delar med oss av erfarenheter inom de områden där vi har kommit långt, säger Jonas Qvarfordt, miljöstrateg på Nynäshamns kommun.

— Nynäshamns kommun visar tydligt ambitionsnivån med sitt miljö- och klimatarbete genom att bli medlem i nätverket. Att kommunen klarar kriterierna för ett medlemskap är ett kvitto på vårt arbete med klimat- och miljöfrågor, säger Jonas.

Föreningen Klimatkommunerna

Klimatkommunerna är en förening för kommuner och landsting som arbetar aktivt med att minska utsläppen av växthusgaser. Föreningen ska stödja kommuner som vill arbeta med klimatfrågan samt vara en pådrivande aktör för det nationella klimatarbetet genom att lyfta fram vilka möjligheter, hinder och drivkrafter som har betydelse för arbetets resultat. Föreningens medlemmar ska sprida information och erfarenheter om lokalt klimatarbete och höja kunskapen om klimatproblematiken.

Föreningen ska även fungera som en länk till nationellt och internationellt arbete som pågår för att minska utsläppen av växthusgaser. En viktig uppgift är att visa  nationella myndigheter vilka hinder och möjligheter som finns för ett lokalt klimatarbete.

Klimatkommunerna har hittills 30 medlemmar och för närvarande är Lunds kommun värd för föreningen.

Text: Anna Whitcombe

Sidan granskad 2016-04-19