2013-04-29

Åtgärder skyndas på i Viaskolan

Arbetet med att montera övervakningskameror på flera platser på Viaskolan skyndas nu på till följd av tidens senaste bränder i och kring skolan. Den senaste har branden har skett någon gång under helgen. Helgens brand har självslocknat och polis, räddningstjänst och kommunen arbetar nu med händelsen. Personalstyrkan är fortfarande förstärkt.

På kort tid har det brunnit fyra gånger på Viaskolan. Första gången på en toalett, andra i en papperskorg utanför matsalen och tredje gången i en lövhög på entrétrappan på skolans baksida och senast i gamla Viahallens krypgrund där brända pinnar och löv har hittats i en ventil vid marken på byggnadens baksida.

Flera åtgärder

Till följd av bränderna har flera åtgärder vidtagits. Bland annat har skolan fått övervakningskameror och flera ska monteras under måndagen.  Fler brandvarnare har monterats och mycket brännbart material har rensats bort inne och ute och skolan har bevakning.

Utökad personalstyrka

För att eleverna ska ha fler vuxna att prata med har skolan förstärkt personalstyrkan med bland annat ungdomspedagoger, de så kallade mobila fritidsledarna och det mobila skolteamet.

Frågor till räddningstjänst och polis

Alla barn på skolan har haft möjlighet att ställa frågor till räddningstjänstens personal som varit på skolan.

Förra torsdagskvällen hölls ett välbesökt föräldramöte. På mötet fanns skolledning, representanter från räddningstjänst, polis, Nynäshamns kommun samt många föräldrar. Anteckningar från mötet ligger under på Viaskolans webbplats på sidan Aktuellt. Länk finns till höger.

Kontaktinformation

Är du förälder och har frågor kan du kontakta Viaskolans expedition på telefonnummer 08-520 666 80. Om du bedömer att ditt barn behöver stöd kan du kontakta barnets mentor.

Om du är reporter och vill prata med representant på Nynäshamns kommun, ring skolchef Eva Lundin på telefonnummer 08-520 681 65. Om du är reporter och vill ha information om branden, ring polisens förundersökningsledare i Nynäshamn på nummer 114 14.

Tips till polisen

Om du har tips att lämna till polisen om bränderna, ring då telefonnummer 114 14.

Text: Åsa Ericsson och Annie Burman Skytt

Sidan granskad 2016-04-19