2013-04-24

Viaskolan öppen som vanligt

Viaskolan i Nynäshamn är igång precis som vanligt. Tisdag och natten mot onsdag sanerades skolan vilket gör att undervisningen kunde påbörjas i vanlig ordning onsdag morgon. Onsdag och torsdag har eleverna möjlighet att ställa frågor till räddningstjänsten, skolan har förstärkt sin personalstyrka och torsdag kväll är det föräldramöte.

Texten uppdaterad torsdag 11.15

Det var i tisdags morse som det brann i en papperskorg utanför matsalen på Viaskolan. Brandkåren var snabbt på plats och kunde släcka elden. Rökutvecklingen som uppstod till följd av branden gjorde att skolan sanerades tisdag och natten mot onsdag. Saneringsarbetet gick som planerat och skolan kunde öppna som vanligt onsdag morgon.

Frågor till räddningstjänsten
I går onsdag kunde barnen från förskoleklass till och med årskurs fem ställa frågor till räddningstjänstens personal som var på skolan. Även torsdag är räddningstjänsten på plats, då har eleverna i årskurs sex till och med nio möjlighet att prata med räddningstjänstens personal.

Utökad personalstyrka
För att eleverna ska ha fler vuxna att prata med har skolan förstärkt sin personalstyrka med bland annat ungdomspedagoger och de så kallade mobila fritidsledarna.

Föräldramöte torsdag
Torsdag klockan 18.30 är det föräldramöte med föräldrar som har barn på Viaskolan. På plats finns skolledning, representanter från räddningstjänst, polis och Nynäshamns kommun. Mötet är i Gröndalsskolans aula, adress Idunvägen 23 i Nynäshamn.

Kontaktinformation
Är du förälder och har frågor kan du kontakta Viaskolans expedition på telefonnummer 08-520 666 80. Om du bedömer att ditt barn behöver stöd kan du kontakta barnets mentor.

Om du är reporter och vill prata med representant på Nynäshamns kommun, ring skolchef Eva Lundin på telefonnummer 08-520 681 65. Om du är reporter och vill ha information om branden, ring polisens förundersökningsledare i Nynäshamn på nummer 114 14.

Tips till polisen
På kort tid har det brunnit tre gånger på Viaskolan. Första gången på en toalett, andra i en papperskorg utanför matsalen och tredje gången i en lövhög på skolans entrétrappa. Om du har tips att lämna till polisen om bränderna, ring då telefonnummer 114 14.

Sidan granskad 2016-04-19