2013-04-23

Brand på Viaskolan

Nu är Viaskolan igång som vanligt igen. Tisdag och natten mot onsdag sanerades skolan vilket gör att undervisningen kunde påbörjas i vanlig ordning onsdag morgon. Under onsdag och torsdag har eleverna möjlighet att ställa frågor till räddningstjänsten och skolan har förstärkt personalstyrkan med bland annat fler ungdomspedagoger och de så kallade mobila fritidsledarna.

Texten uppdaterad tisdag 22.30.

På grund av rökutvecklingen som blev i kök och matsal, erbjöds eleverna skollunch i matsalen på gymnasiet. Inga elever var tisdag eftermiddag kvar på skolan.

Sanering
Saneringarbete kommer att pågå under tisdagen och natten mot onsdag. Arbetet innebär bland annat att en rök som absorberar lukt och partiklar sprutas in. Den röken kan se ut som brandrök. Tisdag kväll och natten mot onsdag kommer skolan att hållas under bevakning.

Lektioner onsdag
Planen är att undervisningen ska hållas som vanligt samt att lunchen serveras i skolans matsal onsdag.

—Elever och personal ska ha mycket beröm för att ha hanterat situationen på ett lugnt och strategiskt sätt. Organisationen har fungerat bra vilket även polis och räddningstjänst har bekräftat. Om någon undrar varför alla enskilda föräldrar inte har kontaktats beror det på att personalen har ägnat all tid och kraft åt att hantera situationen och skapa trygghet för eleverna. Information går via Viaskolans egen webbplats och nynashamn.se, säger Birgitta Dahlin, chef barn- och utbildningsförvaltningen.

Länk till Viaskolans webbplats med mer detaljerad information finns till höger.

Föräldramöte torsdag
Torsdag klockan 18.30 är det föräldramöte med föräldrar som har barn på Viaskolan. På plats finns skolledning, representanter från räddningstjänst, polis och Nynäshamns kommun. Mötet är i Gröndalsskolans aula, adress Idunvägen 23 i Nynäshamn.

Kontaktinformation
Är du förälder och har frågor kan du kontakta Viaskolans expedition på telefonnummer 08-520 666 80. Om du bedömer att ditt barn behöver stöd kan du kontakta barnets mentor.

Om du är reporter och vill prata med representant på Nynäshamns kommun, ring skolchef Eva Lundin på telefonnummer 08-520 681 65.

Om du är reporter och vill ha information om branden, ring polisens förundersökningsledare i Nynäshamn på nummer 114 14.

Tips till polisen
Det här är den andra branden på kort tid på Viaskolan. Om du har tips att lämna till polisen om bränderna, ring då telefonnummer 114 14.

Sidan granskad 2017-07-05