Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen
2013-04-08

Checkar på upp till 40 000 kronor att söka

Nu har du möjlighet att ansöka om olika sorters checkar: entreprenörscheckar och bygde- och miljöcheckar. Ansvariga för checkarna är Leader uross som ger bidrag till projekt som utvecklar landsbygden och skärgården i bland annat Nynäshamns kommun.
Sorunda

Sorunda. Foto: Heidi Ekberg.

Leader uross ger bidrag till projekt som utvecklar landsbygden och skärgården i kommunerna Nynäshamn, Haninge, Värmdö, Österåker, Norrtälje och Östhammar. Alla kommuner samt EU ger stöd till Leader uross som i sin tur bestämmer vilka projekt som ska beviljas landsbygdsstöd.

Nu finns stöd att söka i form av checkar: entreprenörscheckar, bygdecheckar och miljöcheckar.

Entreprenörscheckar


Fram till våren 2014 har du möjlighet att få upp till 30 000 kronor för att komma igång med en ny affärsidé. Förutsättningen för att få stödet är att du inte redan har registretat företaget. Stödet kan till exempel gå till marknadsundersökning, marknadsföring, konsulttjänster och kompetensutveckling.

Bygdecheckar och miljöcheckar


Till och med våren 2014 kan du ansöka om bygdecheckar och miljöcheckar på mellan 10 000 och 40 000 kronor. Förutsättningarna för att beviljas stödet är att du ingår i ett nätverk eller en förening som verkar på landsbygden eller i skärgården. Stödet kan gå till förstudier eller genomförande av mindre projekt kring vatten och avlopp, lokala energilösningar, service, infrastruktur, etcetera.

För mer information om checkarna: Gå in på länkarna "Leader uross" eller "Kommunens information om checkarna" som ligger till höger. Du kan även kontakta Caroline Matsson, Leader uross, på telefonnummer 070-787 60 12 för mer information.

 Text: Åsa Ericsson

Tipsa någon om den här sidan via:

Sidan granskad 2016-04-19
Sidansvarig: Åsa Ericsson

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

twitterfrågeln i blått

Följ oss på Twitter @Nynashamnkommunlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Logotyp för RSS
Kommunens logotyp